Avakado – 1 ədəd Banan – 1 ədəd Bişmiş kartof – 2 ədəd Yaşıl alma – 1 ədəd Toyuğun döş əti – 150 qr. Təmizlənmiş krivetka – 100 qr. Duz, istiot zövqə görə
Sous üçün: Qaymaq – 100qr. (az yağlı) Ağ reyhan – yarım dəstə Limon – 1 ədəd Zeytun yağı – 40 qr. Araxis – 100 qr.
Hazırlanması:
Qaymağı, reyhanı, araxisi, zeytun yağını, yarım limon suyunu blenderə töküb, püre halına düşənə qədər qarışdırın. Avakadonu bölüb, içini qaşıqla oyub, təmizləyin. Avakadonun içini, bananı, almanı və suda bişmiş kartofu kub şəklində doğrayın. Toyuq ətini uzunsov doğrayıb, krivetka, duz və istiotla qarışdırın. Hər iki qarşığı bir-birinə qatıb, avakado qabığına qoyun. Süfərəyə verərkən üstünə sous tökün.